Asian/Italian Pappardelle

Ingredienser

Pappardelle (godast om du gör denna själv men att köpa färdig fungerar självklart lika bra)

Sås

2 msk Olja från de soltorkade tomaterna

1 tsk Gurkmeja

1 tsk Kumminfrön, finhacka fröna

1 msk Curry

2 Vitlöksklyftor

1 dl Soltorkade tomater

1/2 st Hyvlad zucchini

150 g Bladspenat

1 burk Kokosmjölk

1 dl parmesan

Salt & peppar




Såhär gör du:

Börja med att fräsa hackad vitlök, gurkmeja, curry, finhackade kumminfrön, zucchini, soltorkade tomater (pressa ut så mycket olja du kan från dem innan du lägger dem i pannan) och bladspenat i oljan från de soltorkade tomaterna. Detta gör du på medelhög värme i ca 4 minuter så att grönsakerna tar färg. En stor fördel med att låta kryddorna få fräsas med redan från början är att de väcks till liv och kommer få den slutliga rätten att smaka så mycket mer än om du tillsätter dessa senare. 

Häll därefter över en burk kokosmjölk och låt koka ihop i ca 15 minuter. I väntan på såsen att bli klar, kokar du pastan ca 1 minut kortare än vad som står enligt anvisningar på förpackningen. Detta då pastan kommer att fortsätta tillagas när du vänder ner den i såsen.

När pastan är klar vänder du ner den i såsen (viktigt att du just vänder ner pastan i såsen och inte tvärtom för att få med alla härliga smaker från pannan). Toppa med rikligt med parmesan och smaka av med salt & svartpeppar.

© 2019 Foodbyswedes. Alla rättigheter reserverade.
Skapad med Webnode Cookies
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång