Dhal Curry

Ingredienser:
1 stor gul lök
3 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 bit riven ingefära, ca 2 cm
1,5 tsk malen koriander
1 tsk spiskummin
1 krm kanel
1 tsk curry
2,5 dl röda linser
200 g krossade tomater
400 g kokosmjölk
1,5 tärning grönsaksbuljong
2 dl vatten
3 limeklyftor
Salt & Peppar för avsmakning
Såhär gör du:
1. Fräs på gul lök, röd chili, vitlök, ingefära i olja utan att det tar färg
2. Vänd i kryddarna, linserna och fräs på i ytterligare 1-2 minuter
3. Blanda därefter i krossade tomater, kokosmjölk, vatten och lägg i buljongtärningarna. Låt puttra under lock ca 30 min
4. Smaka upp med salt, peppar och lime
5. Servera med naanbröd, en klick creme fraiche och toppa med koriander