Dhal Curry

Ingredienser:

1 stor gul lök

3 vitlöksklyftor

1 röd chili

1 bit riven ingefära, ca 2 cm

1,5 tsk malen koriander

1 tsk spiskummin

1 krm kanel

1 tsk curry

2,5 dl röda linser

200 g krossade tomater

400 g kokosmjölk

1,5 tärning grönsaksbuljong

2 dl vatten

3 limeklyftor

Salt & Peppar för avsmakning


Såhär gör du:

1. Fräs på gul lök, röd chili, vitlök, ingefära i olja utan att det tar färg

2. Vänd i kryddarna, linserna och fräs på i ytterligare 1-2 minuter

3. Blanda därefter i krossade tomater, kokosmjölk, vatten och lägg i buljongtärningarna. Låt puttra under lock ca 30 min

4. Smaka upp med salt, peppar och lime

5. Servera med naanbröd, en klick creme fraiche och toppa med koriander


© 2019 Foodbyswedes. Alla rättigheter reserverade.
Skapad med Webnode Cookies
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång