En twist på svenska köttbullar

Ingredienser
Salcicciabullar400 g färsk salsicca
Salt & Peppar
Senapspicklad schalottenlök
6st schalottenlökar
1dl ättika
2dl socker
3dl vatten
2msk gula senapsfrön
Potatispure
1kg potatis
1dl grädde
150g smör
Koka upp vatten med skalad potatis, pressa den kokta potatisen och tillsätt sedan uppkokt grädde och smör.
Velouté/Såsen
3dl kalvbuljong
3dl grädde
100g smör
Koka upp kalvbuljongen och reducera ner till hälften, tillsätt grädden och koka upp igen så att såsen tjocknar. Tillsätt sedan smör i slutet för att blanka av såsen. Smaka av med salt och citron för syra.
Örtolja
60g spenat
1 kruka basilika
10-15 blad salvia
2dl rapsolja
Koka upp oljan till 65 grader, detta för att ge oljan en härlig grön färg. Blanda oljan, örterna och spenaten i en mixer, sila sedan av oljan..
Såhär gör du
Salsiccabullar
Ta ut färsen från korvarna och rulla till bollar. Stek i olja och smör. In i ugnen vid större köttbullar på låg temperatur och låt köttbullarna komma upp i 72 grader.
Senapspicklad schallottenlök
Börja med att koka upp 1-2-3lagen med senapsfröna, skiva schalottenlöken och tillsätt löken till lagen, låt stå svalt i ca 5h eller övernatten.
Potatispuré
Koka upp vatten med skalad potatis, pressa den kokta potatisen och tillsätt sedan uppkokt grädde och smör.
Velouté/Såsen
Koka upp kalvbuljongen och reducera ner till hälften, tillsätt grädden och koka upp igen så att såsen tjocknar. Tillsätt sedan smör i slutet för att blanka av såsen. Smaka av med salt och citron för syra.
Örtolja
Koka upp oljan till 65 grader, detta för att ge oljan en härlig grön färg. Blanda oljan, örterna och spenaten i en mixer, sila sedan av oljan..