Fishtacos

Ingredienser

Rostad paprika

1 st Röd Paprika

Olivolja

Salt & Peppar

Rostad majssallad

1 burk majs

1 tsk chipotlepaste

Salt & Svartpeppar

Rödkålssallad

1/2 rödkålshuvud

1 tsk balsamico

2 msk olivolja

1 st vitlöksklyfta

Salt & Svartpeppar

Chipotlemajonäs

2 äggulor

1,5 tsk dijonsenap

1 tsk vitvinsvinäger

3,5 dl rapsolja

1/2 dl inlagda jalapenos

Salt & vitpeppar

Panerad torsk

400 g Torskrygg

2 ägg

1 dl vetemjöl

2 dl pankoströbröd (det fungerar med vanligt ströbröd men detta ger en extra schysst frasighet)

1 tsk Cayennepeppar

1 tsk torkad anchochilipeppar

Salt






Såhär gör du:

Rostad paprika

Börja med att sätta på ugnen på 150 grader. Ta fram en ugnforms och ringla över olivolja. Ta därefter den röda paprikan och smörj in med olivolja, salt och peppar. När ugnen kommit upp i tempereatur skjutsar du in paprika. Denna kommer nu sköta sig själv medan du förbereder resten av komponenterna till rätten. 

Rostad majsallad

Häll av vattnet från majsen i en sil. Viktigt att så mycket vätska som möjligt rinner av innan du rostar den. 

Hetta därefter upp en stekpanna, tillsätt en matsked olja och rosta majsen tillsammans med chipotlepasten tills det tagit färg och gett ifrån sig en på gränsen till bränd smak. Smaka därefter av med salt & peppar. 

Rödkålssallad

Blanda ihop strimlad rödkål, balsamico, olivolja, en riven vitlöksklyfta och smaka upp med lite salt & peppar.

Chipotlemajonäs

Lägg äggulorna i en rostfri bunke tillsammans med dijonsenapen och vitvinsvinägern. Vispa upp tills det l´tjocknat. Tillsätt därefter olja droppvis till en början, när det börjar sätta sig kan du hälla i oljan i en tunn stråle tills du uppnår önskat konsistens. Vänd därefter i finhackade jalapenos rör runt. Smaka av med salt & peppar.

Panerad torsk

Dela torsken i mindre bitar och salta runt om. Förbered därefter mjöl, ägg och pankoströbröd i separata skålar. Blanda i cayennepeppar och torkad anchochilipeppar i mjölen och blanda runt, detta kommer ge god smak även till själva paneringen run fisken. 

Vänd torsken först i mjöl, därefter ägg och till sist pankoströbrödet.  Förbered samtliga torskbitar och hetta därefter upp en kastrull med rikligt med olja. Fritera därefter torsken tills "skalet" fått en gyllene färg och vänd därefter bitarna. Gör detta tills du fått en jämn färg runt hela bitarna.  Vid det här stadiet kan du ta ut den rostade paprikan. 

Servera torsken i uppvärmda tortillas med rödkålssallad, majssallad, jalapenomajonäs och rostad paprikan.



© 2019 Foodbyswedes. Alla rättigheter reserverade.
Skapad med Webnode Cookies
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång