Sill med asiatiska smaker

Ingredienser

8 Sidor Inläggningssill

4 cm Ingefära (tunt strimlad)

2 Vitlöksklyftor (tunt strimlad)

1 Kruka Koriander

1 Röd chili

7-8 Svartpepparkorn

1-2-3-Lag

1dl Ättika

2dl Socker

3dl Vatten

Såhär gör du:

Börja med att koka upp en 1-2-3-lag bestående av ättika, socker och vatten. Koka upp så att sockerkristallerna smälter och ta av från plattan. Lägg då i tunt strimlad ingefära- och vitlök och låt dra tills lagens temperatur svalnat till fingervarmt.

Under tiden så kan du plocka av bladen från koriandern och hacka chilin. 

Skölj sedan sillen i kallt vatten och skär upp den i ca 1-1,5cm skivor. 

Lägg i den skurna sillen, koriandern och chilin i önskad behållare. Toppa behållaren med lagen så den täcker sillen och släng i några pepparkorn. Låt stå i kyl i minst 3h innan servering.

Njut sedan av din sill med asiatiska smaker!

© 2019 Foodbyswedes. Alla rättigheter reserverade.
Skapad med Webnode Cookies
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång
Vi använder cookies för att möjliggöra en korrekt funktion och säkerhet på vår hemsida, och för att erbjuda dig bästa möjliga användarupplevelse.

Avancerade inställningar

Du kan anpassa dina cookie-val här. Aktivera eller inaktivera följande kategorier och spara ditt val.