Sill med asiatiska smaker

Ingredienser
8 Sidor Inläggningssill
4 cm Ingefära (tunt strimlad)
2 Vitlöksklyftor (tunt strimlad)
1 Kruka Koriander
1 Röd chili
7-8 Svartpepparkorn
1-2-3-Lag
1dl Ättika
2dl Socker
3dl Vatten
Såhär gör du:
Börja med att koka upp en 1-2-3-lag bestående av ättika, socker och vatten. Koka upp så att sockerkristallerna smälter och ta av från plattan. Lägg då i tunt strimlad ingefära- och vitlök och låt dra tills lagens temperatur svalnat till fingervarmt.
Under tiden så kan du plocka av bladen från koriandern och hacka chilin.
Skölj sedan sillen i kallt vatten och skär upp den i ca 1-1,5cm skivor.
Lägg i den skurna sillen, koriandern och chilin i önskad behållare. Toppa behållaren med lagen så den täcker sillen och släng i några pepparkorn. Låt stå i kyl i minst 3h innan servering.
Njut sedan av din sill med asiatiska smaker!