Korean tacos

Ingredienser

Sushiris

300g Sushiris

3 msk mirin (vitvinsvinäger fungerar lika bra)

2 msk strösocker

Picklade grönsaker

1 gurka

2 morötter

1 dl ättikssprit

2 dl socker

3 dl vatten

Fläskkarré i marinad

1 kg Fläskkarré (benfri)

2 dl Koreansk soja

2 msk Gochujang

1 msk Fisksås

1,5 mskHonung

2 msk Sesamolja

Ugnsbakad vitlök

1 st Vitlök

1 msk Olivolja

Flingsalt

Gochujangmajo

2 Ägg

1,5 tsk dijonsenap

1 tsk vitvinsvinäger

3,5 dl Matolja

2 msk Gochujang

Övrigt

1 salladshuvud av isbergssallad eller hjärtsallad

Sesamfrön

Gochujang


Såhär gör du:

Börja med att sätta ugnen på 150 grader, det kommer att behövas till den ugnsbakade vitlöken.

Sushiris

Ta därefter och koka sushiriset enligt anvisningarna på paketet. Låt svalna. Blanda därefter mirin tillsammans med strösocker tills socket löst upp sig något och häll över vinägerblandningen i riset. Rör om.

Picklade grönsaker

Ta sedan fram gurkan och morötterna för att förbereda de picklade grönsakerna, de kommer behöva längst tid så de hinner få en härlig syrlig smak. Gurkan går att skära på olika sätt men vår rekommendation är att skära i tunna trekanter vilket du uppnår genom att göra ett kryssliknande snitt genom gurkan. Moroten gör du däremot bäst genom att med hjälp av en osthyvel hyvla långa skivor genom att först dela den på mitten och därefter på längden. Blanda därefter din 1/2/3-lag genom att koka upp 1 dl ättikssprit, 2 dl socker och 3 dl vatten som du låter svalna. Lägg sedan i grönsakerna i din 1-2-3 lag och låt pickla medan du gör resterande moment. Detta går självfallet att göra dagen innan med fördel om du är i framkant med din planering,

Fläskkarré i marinad

Nu är det dags att förbereda köttet. Blanda fisksås, honung, soja, gochujang och sesamolja till din marinad. Skär upp köttet i ca 2 cm tjocka skivor och lägg därefter i det i marinaden och låt stå i minst 45 minuter så att smaken tränger in i köttet.

Ugnsbakad vitlök

Klyv vitlöken på mitten på bredden och sätt in i ugnen på 150 grader. Låt gå i ca 45 minuter eller tills vitlöken fått färg och fått en mjuk konsistens. 

Gochujangmajo

Lägg äggulorna i en rostfri bunke tillsammans med dijonsenapen och vitvinsvinägern. Vispa upp tills det tjocknat. Tillsätt därefter olja droppvis till en början, när det börjar sätta sig kan du hälla i oljan i en tunn stråle tills du uppnår önskat konsistens. Tillsätt därefter gochujang och krydda upp med salt & vitpeppar till önskad smak.

Du har nu kommit till det sista steget där du ska tillaga köttet. Ta upp köttet och salta på båda sidor. Stek sedan i en het stekpanna tills köttet fått fin färg och nått en innertemperatur på 75 grader (om du hellre vill grilla går det självklart bra). Låt därefter köttet åt sidan och låt vila ca 10 minuter för att undvika att köttsaft rinner ut och för att köttet ska få vila och behålla saftigheten.

Nu när du har alla komponenter klara är det dags att bygga ihop din koreanska tacos. Lägg i alla komponenterna och toppa gärna med sesamfrön samt ytterligare gochujang efter dina preferenser. ENJOY!



© 2019 Foodbyswedes. Alla rättigheter reserverade.
Skapad med Webnode Cookies
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång