Köttbullar med potatismos, gräddsås och rårörda lingon

Ingredienser
Köttbullar
500 g Blandfärs
1 stor tsk Dijonsenap
2 skivor vitt bröd
1 dl ströbröd
2 dl vispgrädde
1 gul lök
1 ägg
1 msk soja
Salt & Svartpeppar
Potatismos
1 kg potatis av mjölig sort
200 gram rumstempererat smör (normalsaltat)
3 dl grädde
Nyriven muskotnöt
Salt & Vitpeppar
Såhär gör du:
Köttbullar
Börja med att smula sönder brödet och blanda det med ströbrödet i en bunke. Häll därefter över vispgrädden och låt svälla i några minuter. Blanda därefter röran med blandfärsen, dijonsenapen, sojan, fint riven gul lök, ägget och salt & peppar till en smidigare smet. Fyll därefter upp en spritpåse med färsen och spritsa ut "bollarna" direkt i pannan som du på förhand hettat upp med rikligt med smör och en skvätt olja för att smöret inte ska brännas vid.
Potatismos
Börja med att förbereda potatismoset genom att koka upp potatisen i saltat vatten. När potatisen känns klar mosar du potatisen förslagsvis med en ballongvisp. Därefter lägger du i tärningar av smöret och rör runt med en slev (viktigt är att inte röra runt för mycket för att undvika att konsistensen blir som tapetklister). När allt smör har gått in i moset, tillsätter du grädde stegvis under omrörning tills du nått eftersträvad konsistens och luftighet. Smaka av genom att tillsätta salt & peppar.
Servera därefter dina köttbullar med till magiskt goda och luftiga potatismos, rårörda lingon och varför inte lite pressgurka?