Köttbullar med potatismos, gräddsås och rårörda lingon

Ingredienser

Köttbullar

500 g Blandfärs

1 stor tsk Dijonsenap

2 skivor vitt bröd

1 dl ströbröd

2 dl vispgrädde

1 gul lök

1 ägg

1 msk soja

Salt & Svartpeppar

Potatismos

1 kg potatis av mjölig sort

200 gram rumstempererat smör (normalsaltat)

3 dl grädde

Nyriven muskotnöt

Salt & Vitpeppar




Såhär gör du:

Köttbullar

Börja med att smula sönder brödet och blanda det med ströbrödet i en bunke. Häll därefter över vispgrädden och låt svälla i några minuter. Blanda därefter röran med blandfärsen, dijonsenapen, sojan, fint riven gul lök, ägget och salt & peppar till en smidigare smet. Fyll därefter upp en spritpåse med färsen och spritsa ut "bollarna" direkt i pannan som du på förhand hettat upp med rikligt med smör och en skvätt olja för att smöret inte ska brännas vid.

Potatismos

Börja med att förbereda potatismoset genom att koka upp potatisen i saltat vatten. När potatisen känns klar mosar du potatisen förslagsvis med en ballongvisp. Därefter lägger du i tärningar av smöret och rör runt med en slev (viktigt är att inte röra runt för mycket för att undvika att konsistensen blir som tapetklister). När allt smör har gått in i moset, tillsätter du grädde stegvis under omrörning tills du nått eftersträvad konsistens och luftighet. Smaka av genom att tillsätta salt & peppar.

Servera därefter dina köttbullar med till magiskt goda och luftiga potatismos, rårörda lingon och varför inte lite pressgurka?


© 2019 Foodbyswedes. Alla rättigheter reserverade.
Skapad med Webnode Cookies
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång
Vi använder cookies för att möjliggöra en korrekt funktion och säkerhet på vår hemsida, och för att erbjuda dig bästa möjliga användarupplevelse.

Avancerade inställningar

Du kan anpassa dina cookie-val här. Aktivera eller inaktivera följande kategorier och spara ditt val.