Pannbiff med lök

Ingredienser
Pannbiffar
-500 kg Blandfärs
-2 dl vispgrädde
-1 dl ströbröd
-1 tsk dijonsenap
-1 äggula
-Rikligt med salt och vitpeppar
Pommes Anna
800 gram fast potatis
250 gram smör
1 vitlöksklyfta
Salt & Svartpeppar
Löksås
2 gula lökar
1 msk vetemjöl
5 dl grädde
2 msk koncentrerad oxfond
1 tsk tryffelolja
Såhär gör du:
Pommes Anna
Börja med att smälta smöret i en liten kastrull och lägg i en krossad vitlöksklyfta.
Skiva därefter potatis tunt och lägg potatisarna som en blomma överlappande varandra på en plåt med bakplåtspapper. Pensla därefter på rikligt av det smälta smöret och salta & peppra över hela "blomman". Gör samma process tills all potatis är använd. Lägg därefter in plåten i ugnen på 225 grader i ca 30-35 minuter eller tills potatisen fått en härligt krisp och gyllenbrun färg.
Pannbiffar
Börja med att lägga ströbrödet i en liten skål med vispgrädde som ni låter svälla i några minuter. Ta sedan röran och blanda ihop med blandfärsen, dijonsenap, en äggula och salt & peppar.
"Löksåsen"
Skala och skär löken i skivor. Använd skyn som uppkommit från stekningen och lägg sedan i all lök och låt brynas på hög värme tills löken fått färg, detta bör ta ca 3-4 minuter. Strö då över 1 msk vetemjöl som kommer fungera som redning när du nu ska göra själva såsen. Blanda runt så inga klumpar bildas från mjölet och häll över grädden, kalvfonden, soja och låt sjuda i 10 minuter tills såsen tjocknat och kokats in i löken. Ta av från plattan och addera 1 tsk tryffelolja. Det tycker vi ger en tydlig men inte för skarp tryffelsmak vilket är vad vi eftersträvar. Vi lovar er, tryffeln tar såsen till ett helt ny nivå!
Servera sedan pannbiffarna, tillsammans med din vackra pommes anna-blomma och tryffellöksås. Detta är husmanskost i vår tappning!