Pannbiff med lök

Ingredienser

Pannbiffar

-500 kg Blandfärs

-2 dl vispgrädde

-1 dl ströbröd

-1 tsk dijonsenap

-1 äggula

-Rikligt med salt och vitpeppar

Pommes Anna

800 gram fast potatis

250 gram smör

1 vitlöksklyfta

Salt & Svartpeppar

Löksås

2 gula lökar

1 msk vetemjöl

5 dl grädde

2 msk koncentrerad oxfond

1 tsk tryffelolja





Såhär gör du:

Pommes Anna

Börja med att smälta smöret i en liten kastrull och lägg i en krossad vitlöksklyfta.

Skiva därefter potatis tunt och lägg potatisarna som en blomma överlappande varandra på en plåt med bakplåtspapper. Pensla därefter på rikligt av det smälta smöret och salta & peppra över hela "blomman". Gör samma process tills all potatis är använd. Lägg därefter in plåten i ugnen på 225 grader i ca 30-35 minuter eller tills potatisen fått en härligt krisp och gyllenbrun färg.

Pannbiffar

Börja med att lägga ströbrödet i en liten skål med vispgrädde som ni låter svälla i några minuter. Ta sedan röran och blanda ihop med blandfärsen, dijonsenap, en äggula och salt & peppar. 

"Löksåsen"

Skala och skär löken i skivor. Använd skyn som uppkommit från stekningen och lägg sedan i all lök och låt brynas på hög värme tills löken fått färg, detta bör ta ca 3-4 minuter. Strö då över 1 msk vetemjöl som kommer fungera som redning när du nu ska göra själva såsen. Blanda runt så inga klumpar bildas från mjölet och häll över grädden, kalvfonden, soja och låt sjuda i 10 minuter tills såsen tjocknat och kokats in i löken. Ta av från plattan och addera 1 tsk tryffelolja. Det tycker vi ger en tydlig men inte för skarp tryffelsmak vilket är vad vi eftersträvar. Vi lovar er, tryffeln tar såsen till ett helt ny nivå!

Servera sedan pannbiffarna, tillsammans med din vackra pommes anna-blomma och tryffellöksås. Detta är husmanskost i vår tappning!



© 2019 Foodbyswedes. Alla rättigheter reserverade.
Skapad med Webnode Cookies
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång
Vi använder cookies för att möjliggöra en korrekt funktion och säkerhet på vår hemsida, och för att erbjuda dig bästa möjliga användarupplevelse.

Avancerade inställningar

Du kan anpassa dina cookie-val här. Aktivera eller inaktivera följande kategorier och spara ditt val.