Philly Cheese Steak

Ingredienser

-1 kg Flankstek

Salt & Peppar & Vitlökspulver

-10 skivor Amerikansk cheddarost

-Levainbröd

Karamelliserad lök

-4 gula lökar

-1 msk strösocker

-1 dl ljus öl (Lager funkar här bra)

Majonäs

2 äggulor

1,5 tsk dijonsenap

1 tsk vitvinsvinäger

3,5 dl rapsolja

Salt & vitpeppar





-

Såhär gör du:

(Till det här receptet kan du med fördel använda dig av sous vide-tillagning)

Flanksteken

Börja med att lägga krydda upp flanksteken rikligt med salt och peppar, vitlökspulver, timjan samt rosmarin. Vacuumförpacka därefter köttet och lägg det i "badet" på 58 grader. Fördelaktigt är här att tillaga flanksteken i sous viden i 8 timmar men så vi rekommenderar att du förslagsvis lägger köttet i badet när du går till jobbet och tar ut det när du kommer hem. Har du inte den tiden kan du använda dig av annan styckdetalj alternativt välja att steka eller grilla köttet vilket tar kortare tid.

Karamelliserad lök

Skiva samtliga lökar relativt tunt, salta löken rikligt och lägg allt i en het stekpanna tillsammans med 2 msk olja. Låt löken få färg men rör runt så att löken inte bränner sig. Efter några minuter när löken fått svettats och fått en fin, på gränsen till bränd ton, sänker du till låg värme. Tillsätt 3 msk smör, 1 msk socker och 1 dl valfri ljus öl. Låt gå tills köttet är klart. Den sköter sig själv.

Majonäs

Lägg äggulorna i en rostfri bunke tillsammans med dijonsenapen och vitvinsvinägern. Vispa upp tills det l´tjocknat. Tillsätt därefter olja droppvis till en början, när det börjar sätta sig kan du hälla i oljan i en tunn stråle tills du uppnår önskat konsistens. Krydda upp med salt & vitpeppar till önskad smak.

Rosta levainbröd antingen i panna med en skvätt olivolja eller i brödrost tlls brödet fått en fin färg på båda sidor. Nu börjar det roliga med monteringen av din "Philly Cheese Steak Sandwich". Placera en tjockt lager av din hemmagjord majonäs på brödet, följt av en rejäl sked med den karamelliserade löken, ett par skivor av din flankstek så att det täcker din macka och två skivor american cheese (Har du brännare hemma så är det nu denna ska användas, har du inte det så kan du lägga in mackan i ugnen snabbt med grillfunktionen på). Voila! Din cheese sandwich är nu klar och redo att goffas!





© 2019 Foodbyswedes. Alla rättigheter reserverade.
Skapad med Webnode Cookies
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång
Vi använder cookies för att möjliggöra en korrekt funktion och säkerhet på vår hemsida, och för att erbjuda dig bästa möjliga användarupplevelse.

Avancerade inställningar

Du kan anpassa dina cookie-val här. Aktivera eller inaktivera följande kategorier och spara ditt val.