En riktigt bra ramen

Ingredienser
Buljongen
1 st hel kyckling (ca 1,2 kg)
2 gula lökar
1 asiatiskt päron
2 vårlökar
Vatten så att det täcker kycklingen.
1 msk cayennepeppar
3 msk soja
2 msk fisksås
2 msk sesamolja
2 msk miso
1 bit ingefära (ca 4 cm)
2 vitlöksklyftor
Kycklingen
2 st kycklingbröst som du sparat från din hela kyckling
2 msk smör (kylskåpskallt)
1 tsk torkad timjan
1 tsk vitlökspulver
Salt & Vitpeppar
Såhär gör du:
Som vi nämnt tidigare är det absolut viktigaste i en ramen själva buljongen. Därför är det även den du börjar med när du ska göra din ramen vilket görs med en grund på kycklingskrovet från den hela kycklingen.
Buljongen Steg 1
Börja därför att tranchera (stycka) kycklingen så att du bara har själva skrovet kvar. Om du inte har gjort detta förut så kommer här är video som hjälp på traven.
https://www.youtube.com/watch?v=7QKa0nvLeuU
Du kommer få användning för kycklingbrösten till senare så plasta in delarna till senare. Nu börjar själva tillagningen av buljongen.
Hetta upp en gryta och tillsätt ett tunt lager av olivolja, lägg i skrovet och bryn tills kycklingskrovet tagit fin färg runt om, då kan du sänka värmen något och tillsätta vårlöken och päronet helt. Låt bryna allt i ytterligare några minuter Fyll därefter upp grytan med vatten så att det täcker ca 3/4 av kycklingen i grytan och tillsätt 1 msk cayennepeppar. Detta utgör grunden för buljongen och för att få en djup smak kräver det att detta får sjuda tillsammans under lock i minst 3 timmar. (När halva tiden har gått ska du börja förbereda kycklingen om du väljer att tillaga kycklingen sous vide. Fortsätt under rubriken "Kyckling")
Kyckling Steg 1
Kycklingbrösten tillagas som bäst genom att sous viddas i 60°C i 2 timmar. Börja därför med att ställa in gradantalet på din cirkulator till 60°C. Krydda därefter kycklingen med timjan, vitlökspulver, salt och vitpeppar tillsammans med två matskedar smör i en vaccpåse och förslut med hjälp av vaccumförpackare. Lägg sedan kycklingen i "badet" när temperaturen nått 60 grader.
Buljongen steg 2
Ta därefter bort kycklingskrovet från soppan, nu ska vi börja smaksätta buljongen. Detta gör vi med soja, fisksåsen, miso, sesamoljan, ingefärsbiten och två rivna vitlöksklyftor. Låt nu sjuda 30 minuter utan lock så buljongen reduceras något. För att få en något fylligare soppa så väljer vi nu att mixa ner de kokta lökarna och päronen i soppan och så är buljongen färdig.
När kycklingen har varit i "badet" i två timmar är den klar.
Servera därefter buljongen med ramennudlar som du kokar enligt anvisningarna på paketet, bladspenat, sojamarinerat ägg och kycklingbröst.