Saffranspannkaka

Ingrendienser
Till Saffranspannkakan
3 st Ägg
500 g Risgrynsgröt (köpt eller hemgjord)
2 dl Vispgrädde
1/2 dl Strösocker
1,5 dl Finhackad sötmandel
Några få droppar bittermandelarom
1 krm Salt
1 tsk Vaniljsocker
1 tsk Honung
1 gram Saffran (2 pkt), späd ut med 2 msk vatten för att få ut maximalt med smak.
Till formen:
1 msk Smör
1 dl Ströbröd (eller så det fäster runt om i formen)
Såhär gör du:
Att göra saffranspannkaka är inte svårt för fem öre.
Sätt på ugnen på 170 grader.
Blanda ingredienserna i en stor bunke och rör runt tills allt gått ihop i en jämn smet. Häll upp i en smord och brödad ugnsform och sätt in formen i den förvärmda ugnen i ca 40 minuter. Ett bra knep som vi lärde oss från Gabriel på @ettgotland är att det bästa knepet för att se om kakan är klar är att se till så att den precis inte längre vobblar när du skakar formen lätt. Då vet du att du fått till en fast konstistens som fortfarande är allt annat än torr och tråkig.