Saffranspannkaka


Ingrendienser

Till Saffranspannkakan

3 st Ägg

500 g Risgrynsgröt (köpt eller hemgjord)

2 dl Vispgrädde

1/2 dl Strösocker

1,5 dl Finhackad sötmandel

Några få droppar bittermandelarom

1 krm Salt

1 tsk Vaniljsocker

1 tsk Honung

1 gram Saffran (2 pkt), späd ut med 2 msk vatten för att få ut maximalt med smak.

Till formen:

1 msk Smör

1 dl Ströbröd (eller så det fäster runt om i formen)


Såhär gör du:

Att göra saffranspannkaka är inte svårt för fem öre.

Sätt på ugnen på 170 grader.

Blanda ingredienserna i en stor bunke och rör runt tills allt gått ihop i en jämn smet. Häll upp i en smord och brödad ugnsform och sätt in formen i den förvärmda ugnen i ca 40 minuter. Ett bra knep som vi lärde oss från Gabriel på @ettgotland är att det bästa knepet för att se om kakan är klar är att se till så att den precis inte längre vobblar när du skakar formen lätt. Då vet du att du fått till en fast konstistens som fortfarande är allt annat än torr och tråkig. 


Ta ut saffranspannkakan och låt den svalna. Servera med lättvispad grädde och blåbärssylt. 
© 2019 Foodbyswedes. Alla rättigheter reserverade.
Skapad med Webnode Cookies
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång