Salsicca med en italiensk kryddning
Ingredienser
Ingredienser:
Fläsksida 1kg
Fläskkarré 1kg
Vitlöksklyftor 5st
Bladpersilja 1 kruka
Vitt vin 1dl
Parmesanost 4msk
Citron 2st
Svinfjälster ca 3m
Salt & Peppar efter dina preferenser
Såhär gör du:
(Till detta recept så kommer du att behöva ha en köttkvarn och korvhorn)
Börja med att sätta in köttkvarnen i frysen eller kylen, detta underlättar malningen och stoppningen av korven.
Tärna upp fläsket i ca 2cm X 2cm bitar och lägg det i en bunke, hacka upp persiljan och pressa vitlöken i bunken, riv av skalet på citronerna och pressa citronjuicen över köttet, tillsätt vinet, parmesanosten och krydda med salt och peppar.
Ta ut köttkvarnen ur kylen/frysen och börja mala köttet, vi brukar grovmala då vi tycker det ger korven bättre textur. När all färs är malen så rekommenderar vi att provsteka en liten bit av färsen för att se så att smakerna sitter. Korrigera efter egna smakpreferenser så du känner dig nöjd.
Nu börjar det roliga, att stoppa korven! Trä på fjälstret på korvhornet och knyt en liten knut i ändan. För att undvika att korven spricker vid tillagning så är det viktigt att inte stoppa korven för hårt. Gör så många korvar som önskas eller till fjälstret tar slut. Ifall det skulle bli färs över så kan man spara den och göra en riktigt trevlig salsicciapasta eller pizza med detta.