Salsiccaburgare


Ingredienser:

Det här receptet är anpassat för 2-3 personer beroende på burgarnas storlek.

Ugnsrostade tomater

10 st Körsbärstomater

1 skvätt balsamicovinäger

1 skvätt olivolja

Salt & Peppar

Salsiccaburgare

Ca 300 g Färsk Salsicca

1/2 dl Panko/Ströbröd

1 msk Soja

Dragonmajonäs

2 Ägg

1,5 tsk dijonsenap

3 tsk vitvinsvinäger

3,5 dl Matolja

2 msk dragon

Salt & Peppar

1 St Salladslök

1 St Silverlök

1 St Röd chili

2 skivor American Cheese (fulost)

Hamburgarbröd (välj med fördel Garants egna brioche som finns att köpa på hemköp)

Såhär gör du:

Det första du ska göra är att förbereda dig på en smakresa utan dess like. Den här rätten är vansinnigt god.

Börja med att sätta ugnen på 150 grader för det första du ska göra är att få in tomaterna i ugnen. Ta en ugnsfast form som du lägger tomaterna i, vi brukar dela tomaterna innan för att de ska suga upp vätskan bra men också få en härlig färg. Häll på en skvätt balsamicovinäger, olivolja, salt och peppar på tomaterna och skjutsa in i mitten av ugnen. Dessa ska du låta vara inne under tiden som du gör i ordning resten av komponenterna. 

När det är gjort är det dags att blanda färsen. Det gör du genom att lägga ett snitt i dina färska korvar för att endast använda dig av själva färsen/innanmätet av korven. När du tagit ut all färs lägger du allt i en bunke tillsammans med en matsked soja och all pankoströbröd. Tillsätt därefter salt och peppar (i rikliga mängder). Här är ett tips att provsteka en liten bit av den blandade färsen för att säkerställa att du nått en kryddning som du känner dig nöjd med. Låt färsen därefter stå och mysa till sig.

Nu är det dags att göra majonäs! Börja med att lägga dragonen i ett eget glas tillsammans med 2 msk av vitvinsvinägern så att dragonen suger upp vinägern. Lägg därefter äggulorna (se till att inte vitan följer med med hjälp av en enkel handsilning) i en rostfri bunke tillsammans med dijonsenapen och vitvinsvinägern. Vispa upp tills det tjocknat. Tillsätt därefter olja droppvis till en början, när det börjar sätta sig kan du hälla i oljan i en tunn stråle tills du uppnår önskat konsistens. Nu är det dags att vända ner dragonen, ta lite i taget och smaka av tills du är nöjd med smaken.

Slutligen ska burgaren stekas. Hetta upp en panna tills den är rykande het och tillsätt olivolja. Mät upp ca 150 gramsburgare av färsen och stek tills du uppnår en fin stekyta på dina burgare. Släng därefter in de stekta burgarna i ugnen (där du redan har 150 grader varmt) med en skiva american cheese tills de nått ca 72 grader i innertemperatur. 

Ta ut tomaterna och dina salsiccapuckar från ugnen och montera sedan ihop dina salsiccaburgare. Detta gör du på ett rostat hamburgerbröd med dragonmajonäsen i botten, salsiccapucken därefter, sedan slutligen ugnsrostade tomater, hackad salladslök, en skiva silverlök och röd chili för lite hetta. Servera med vanliga pommes frites (eller som vi gjort här med sötpotatispommes). Njut därefter av din hemlagade salsiccaburgare som i ärlighetens namn är ett fräschare alternativ till den vanliga köttpucken!

© 2019 Foodbyswedes. Alla rättigheter reserverade.
Skapad med Webnode Cookies
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång