Salsiccapasta

Ingredienser
3 st Salsiccakorvar av stark karaktär (Färska är ett måste här)
Olivolja
2 st Vitlöksklyftor
1 msk tomatpure
1/2 röd chili
1 tsk torkad timjan
2 msk koncentrerad oxfond
1 dl creme fraiche
4 dl matlagningsgrädde
1/2 st Citron
1 st hyvlad zucchini
1 dl parmesan
Såhär gör du:
Sås
Börja med att snitta upp korvarna och plocka ut innanmätet som du delar i mindre bitar. Hetta därefter upp en panna på medelhög värme och tillsätt rikligt med olivolja. Vid det här stadiet är det dags att tillsätta korven som du låter går ca 4 minuter tills de fått fin färg. Lägg därefter i hackade vitlöksklyftor, tomatpuré och chili och låt dessa fräsa med ytterligare ca 4 minuter. Med tanke på att du endast har medelhög värme kommer vitlöken inte brännas utan endast ge en trevlig och angenäm smak till oljan.
Nästa steg blir att tillsätta matlagningsgrädde, oxfond och creme fraichen. Rör runt så att allt löser upp sig och blir till en trevlig och slät sås. Smaka av med citron för att ge rätten en trevlig syra och låt skjuda medan du kokar upp välsaltat vatten till zuchinin.
Zucchinipasta
Hyvla zucchinin med hjälp av en osthyvel i lika tjocka skivor. Använd sedan en vass kniv och skär "pastan" i tagliatelleliknande storlek.
Lägg i zucchinin i pastavattnet och låt sjuda i ca 2 minuter, det tycker vi är en perfekt koktid vilket behåller lite av stunsen i zucchinin.
Häll därefter över zucchinin i såsen och rör runt. Toppa med rikligt med parmesan samt salt & peppar. Ready to serve!