Sill med smaker av citrongräs och granatäpple

Ingredienser
8 sidor inläggningssill
1 finhackad citrongräs
1 chili (strimlad)
1 granatäpple
3 salladslökar (strimlade)
1 dl ättika
2dl socker
3dl vatten
7-8 Svartpepparkorn
Såhär gör du:
Börja med att koka upp en lag bestående av ättika, socker och vatten. Koka upp så att sockerkristallerna smälter. Kyl därefter upp lagen till fingervarmt.
Hacka under tiden upp citrongräs, chili och salladslöken.
Ta sedan ut kärnorna från granatäpplet, vi brukar dela äpplet i två för att sedan använda baksidan på en kniv och slå på ovansidan av halvan för att få ut kärnorna.
Skölj sillen i kallt vatten och skär upp den i ca 1-1,5cm skivor.
Fyll sedan önskad behållare med sill, chili, citrongräs, salladslök & granatäpple. Toppa behållaren med lagen så den täcker sillen och släng i några pepparkorn.
Låt stå i kyl i minst 3h innan servering.
Hoppas du gillar den här sillen lika mycket som vi gör!