Tomatsås med en twist

Ingredienser:

Tomatsås

6 st Tomater

4 msk Olivolja

2 st Vitlöksklyftor

1 dl Vitt vin

½ Torkad chili

1 st Riven morot

Valfria grönsaker

Rikligt med parmesan

1/2 Kruka Basilika

Tips på valfria grönsaker:

Aubergine, zucchini, fänkål (ca ½-1)

.

Såhär gör du:

Börja med att koka upp vatten som du sedan ska använda för att skålla tomaterna i. Under tiden som vattnet kokar så kan du med en kniv skära ett tunt kryss på ovansidan av tomaten. Lägg därefter i tomaterna i vattnet och låter dom ligga tills att man ser att skinnet på tomaterna börjat släppa. Det brukar ta mellan 15-30 sek.

Häll sedan ut det varma vattnet och fyll på med kallt vatten. När tomaterna är svala nog så är det bara att dra av skalet och slänga det.

Tomaterna, auberginen, zucchini ska nu tärnas upp i ca 1,5cm bitar. Vitlöken och chilin finhackas och moroten rivs.

Sätt plattan på medelvärme, ta därefter en kastrull och dra ner rikligt med olivolja, den hackade chilin och vitlöken och låt gå i ca 3min. Tillsätt sedan resterande grönsaker och låt gå tills vätskorna börjar släppa. Då är det dags att tillföra vinet, låt puttra utan lock tills att alkoholen från vinet har försvunnit. Sätt på lock på kastrullen och låt puttra minst 15min. Men helst längre, ju längre desto krämigare.

Smaka av med salt och peppar, och släng slutligen ner basilikan lätt hackad.

Servera med pasta, toppa med parmesan. Går även utmärkt att servera till kyckling, halloumi eller vad som önskas.

© 2019 Foodbyswedes. Alla rättigheter reserverade.
Skapad med Webnode Cookies
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång